my jsme ti lidé, před kterými nás rodiče varovali
BDSM.CZ

BDSM jako forma psychoterapie

Často se v médiích hovoří o tom, že BDSM orientovanými lidmi jsou často manažeři a lidé s vysokou zodpovědností. BDSM session je pro ně prostředkem, jak rychle odstranit tenzi, která se u nich hromadí přemírou stresu, kterému denně čelí. BDSM session je tak přirovnávána k adrenalinovým sportům, kdy jde o to rychle uvolnit endorfin  -  tedy tzv. hormon štěstí a dobré nálady. Princip BDSM session je totiž podobný jako u adrenalinových sportů. Endorfin se prudce vyplaví do mozku a jedinec má potom pocit uvolnění, štěstí a dobré nálady.

Ve své knize „Sexuální deviace“ popisuji jednotlivé fáze, které prožívají mí klienti ve vztahu k BDSM touhám a jejich realizací. Ráda bych se k nim znovu vrátila.

Tyto fáze se u BDSM orientovaných jedinců pravidelně opakují ať už v menších či větších intervalech. Jejich průběh je ovšem velice podobný.

Asi před deseti lety jsem se setkala s majitelem SM studia v New Yorku Mr. Victorem. Při našem rozhovoru mi řekl zajímavou myšlenku: Nechápu, proč mnohé dominy u vás inzerují mezi prostitutkami. U nás je brána BDSM session jako forma psychoterapie pro špičkové manažery a v tomto duchu tyto služby inzerujeme. Tím na druhé straně ulevíme i svědomí našich klientů. Ostatně při BDSM session není přece zákonitě cílem ejakulace, ale právě ono vyčištění hlavy. Stejně tak jako sauna vyčistí tělo, BDSM session vyčistí duši. Převlékání do nejrůznějších oblečků, používání rekvizit a zejména psychodrama, tedy hraní rolí na otroky a dámy, zajatce a věznitelky, či zvířata a jejich krotitelky, to jsou jen metody, tedy cesty k tomu, jak se na chvíli přepnout do dokonalého světa různorodých sexuálních fantazií, aby si mozek na chvíli odpočinul od nedokonalého světa plných problémů a zodpovědnosti.