my jsme ti lidé, před kterými nás rodiče varovali
BDSM.CZ

Spoon Slaves: Britské dominy za sebe nechávají platit subíky pomocí mobilní aplikace

Technologie a BDSM se dá spojit mnoha nečekanými způsoby. Britský řetězec hotelů a restaurací Wetherspoons přišel s aplikací, která umožňuje hostům objednávat a platit z mobilu. Toho začaly využívat britské dominy, které posty na Twitteru vyzývají subíky, aby je virtuálně pozvali na drink.

Na Twitteru se množí tagy jako #spoonslave, #spoonpig a podobně. Fenomén to není nikterak nový, posty s tímto hashtagem se začaly objevovat více než před rokem. Je natolik populární, že si toho všimla i britská bulvární média, příkladmo Daily Star, The Sun nebo Mirror.

Nezodpovězenou otázkou zůstává, jakou míru úspěšnosti tyto výzvy mají. Jedná se o low-key formu "finanční dominance" (findom), což je praktika, která ve své čiré podobě spočívá v tom, že subíci dominám dávají peníze (nebo kupují věci), aniž by očekávali cokoliv na oplátku. Praktika je to poněkud kontroverzní a z dostupných dat vyplývá, že spíše teoretická než reálně rozšířená. Mnoho profilů neobsahuje v podstatě žádný jiný obsah, než výzvy k platbám, některé jsou zjevně falešné, jiné nejspíše nikoliv.

V českých podmínkách jsme zatím nic podobného nezaznamenali. Možná protože podobnou funkcionalitu zatím pokud vím z restaurací nabízí jenom KFC a kupovat domině Zingera v rychlém občerstvení není moc sexy.

Cover picture: Photo by wu yi (@takeshi2) via Unsplash.com